۵ روش برای تشخیص گام آهنگ
توانایی تشخیص گام اهنگ ، توانایی مهمی برای دی جی ها، آهنگسازها و افرادی که کار ریمیکس انجام می دهند به حساب می آید.
خوشبختانه چه شما بخواهید با تکیه بر گوش هایتان این کار را انجام دهید و چه با استفاده از تکنولوژی، راه های زیادی پیش روی شما قرار دارد. در این مقاله در سایت تب استودیو ما ۵ متُد را برای این کار به شما معرفی می کنیم و شما می توانید هر کدام از این روش ها را که برایتان مناسب تر و ساده تر بود انتخاب کنید.
۱- ساز زدن همراه آهنگ
ساده ترین راه برای تشخیص گام اهنگ این است که سازتان را بردارید و همراه ملودی اصلی ساز بزنید.
بسیاری از ملودی ها در گام های مینور و ماژور نوشته می شوند و شما با فهمیدن این که چه نت هایی در ملودی استفاده شده می توانید گام آهنگ را تشخیص دهید.
۲- فایل صوتی را آنالیز کنید
اگر یک وکال سولو یا هر نوع ترک صوتی دیگری دارید، می توانید با استفاده از یک پلاگین اصلاح کوک (pitch-correction) یا پلاگین های آنالیز pitch، نت های ملودی پیدا کنید. پلاگین هایی مانند Auto-Tune یا Melodyne دارای یک نمایشگر هستند که نت ها را به صورت real-time به شما نمایش می دهد. بسیاری از نرم افزارهای آهنگسازی هم پلاگین های مشابهی دارند، مانند پلاگین Pitch Correction در نرم افزار Logic.
۳- از یک پلاگین استفاده کنید
برای تشخیص گام آهنگ می توانید از پلاگین هایی مانند Mixed In Key Studio Edition استفاده کنید. این پلاگین می تواند خیلی سریع گام آهنگ را برای شما تشخیص دهد؛ شما با استفاده از این نوع پلاگین ها می توانید سریعا صداهای اینسترومنت MIDI و سمپل ها را آنالیز کنید و نت تونیک گام و باقی نت ها را پیدا کنید.
۴- گوش هایتان را تمرین دهید
هرچه بیشتر سعی کنید تئوری موسیقی را یاد بگیرید، گوش هایتان خود بخود ورزیده تر و حرفه ای تر می شوند. شما تدریجا به صدای گام ها، آکوردها و فواصل مشخصی عادت می کنید، تا جایی که دیگر می توانید تنها با گوش دادن به یک قطعه گام آن را تشخیص دهید.
اگر می خواهید به این پروسه ی یادگیری سرعت دهید و تمرین هایی مخصوص تشخیص گام آهنگ داشته باشید، وبسایت ها و اپلیکیشن هایی هستند که مخصوص تمرین دادن گوش طراحی شده اند. این اپلیکیشن ها به شما اجازه می دهند مرتبا خودتان را با گام ها و فواصل مختلف امتحان کنید. فقط کافیست عبارت Ear Training را در گوگل جستجو کنید.
۵- از پیانو رول استفاده کنید
اگر با گام ها آشنایی ندارید و نمی توانید در یک گام ملودی بزنید، قسمت ادیتور نت ها یا پیانو رول در بسیاری از نرم افزارهای آهنگسازی می توانند به شما کمک کنند. مثلا نرم افزار Ableton Live قابلیتی دارد که به شما اجازه می دهد تنها نت هایی که داخل یک پارت وجود دارند را ببینید و تمام نت هایی که هنوز استفاده نشده اند را برای شما پنهان می کند و همچنین آموزش تئوری موسیقی کمک شایانی به شما میکند.
دیدگاهتان را بنویسید