تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی یک استودیوی موسیقی
برای یک آهنگساز تجهیزات استودیو موسیقی و داشتن یک استودیو که هم بهرهوری بالایی داشته باشد و هم کارایی، حیاتی است. اکنون بهترین دوران برای ساخت چنین فضایی فرا رسیده است. با پیشرفتهای برقآسای تکنولوژی در سالهای اخیر، استودیو موسیقی بهطرزی باورنکردنی آسان و دسترسپذیر شده است.
تجهیزات مورد نیاز استودیو موسیقی
۱- کامپیوتر
بیتردید، کامپیوتر مهمترین مورد هر استودیوای است و تمامی عملیات شما به آن وابسته است. بدون وجود این بخش حیاتی، سایر تجهیزات عملاً بیاستفاده خواهند بود. اینکه ترجیح شما میان لپتاپ و دسکتاپ یا انتخاب میان Mac و PC کدام است، به سلیقه شخصی شما بازمیگردد و اهمیت چندانی نسبت به مشخصات سختافزاری ندارد.
آنچه اهمیت ویژه دارد، برخورداری از پردازندهای پرقدرت و RAM با ظرفیت بالاست. پردازندههای quad-core نظیر Intel i7، در عملکرد چندوظیفهای بسیار برتر از dual-coreها هستند، اما یک dual-core سریع مانند Intel Core i5 با سرعت ۲.۹ گیگاهرتز نیز بهخوبی از پس پروژههای سنگین برمیآید. اگر حداقل ۱۶ گیگابایت RAM به این پردازنده اضافه کنید، کامپیوتر شما به یک ماشین تولید موسیقی بینظیر تبدیل خواهد شد.
این روزها، بسیاری از هارد درایوها جای خود را به سالید استیتها دادهاند، اما اگر امکان تهیه سالید استیت ندارید، حتماً مطمئن شوید که هارد درایو شما با سرعت ۷۲۰۰ RPM کار کند. سرعت بالاتر در هارد درایو به معنای عملکرد نرمتر و سریعتر کامپیوتر است.
کامپیوتر احتمالاً بزرگترین سرمایهگذاری شما خواهد بود. پس از تهیه آن، میتوانید به مرحله بعدی یعنی نرمافزارها بپردازید.
۲- نرمافزار DAW (ایستگاه کاری صوتی دیجیتال)
Digital Audio Workstation یا همان DAW، نرمافزاری است که برای ضبط، ویرایش، تنظیم MIDI، میکس و مسترینگ صدا و اجرای خلاقیتهای موسیقیایی خود به آن نیاز دارید. در حقیقت، تمام فرآیند خلق موسیقی در این نرمافزار رخ میدهد؛ بنابراین یک DAW مناسب را انتخاب کنید و بهطور کامل بر آن مسلط شوید.
Pro Tools، Logic Pro X، Digital Performer، Ableton، Cubase، Garageband یا هر DAW دیگری را انتخاب کنید؛ انتخاب نهایی بر عهده شماست. هر یک از این نرمافزارها گزینههای عالی هستند و با تفاوتهای اندک، وظایف مشابهی را انجام میدهند.
بهطور کلی، Pro Tools بهعنوان استاندارد جهانی در صنعت تولید موسیقی شناخته میشود. Logic Pro X، به عنوان رقیب اصلی Pro Tools، با امکانات بینظیر MIDI و مجموعهی گستردهای از سازهای مجازی، توانسته جایگاه ویژهای در دل کاربران پیدا کند. البته باید توجه داشت که Logic Pro X تنها بر روی سیستمهای Mac اجرا میشود، که این موضوع دسترسی بسیاری از کاربران را محدود میسازد.
فعلاً نیازی نیست که نگران پلاگینهای گرانقیمت باشید. هر یک از این DAWها با مجموعهای وسیع از پلاگینهای داخلی عرضه میشوند که میتوانند بهخوبی نیازهای اولیه شما را پوشش دهند.
۳- کارت صدا (Audio Interface)
کارت صدا یا همان آدیو اینترفیس، قطعهای کلیدی در تجهیزات استودیویی است که به شما امکان میدهد میکروفونها یا سازها را به کامپیوتر متصل کنید. بهعبارت سادهتر، این دستگاه نقش ورودی و خروجیهای استودیوی شما را ایفا کرده و صدا را برای ضبط به نرمافزار DAW منتقل میکند.
برای اکثر پروژهها، دو ورودی کافی به نظر میرسد. در میان گزینههای باکیفیت، میتوان به کارت صدای Audient ID 4 (که دارای یک ورودی DI و یک ورودی preamp است)، Audient ID 14 با دو ورودی preamp، Arturia AudioFuse و Universal Audio Apollo Twin اشاره کرد.
برای یادگیری آهنگسازی کلیک کنید.
۴- میکروفون
حتی اگر در ابتدای مسیر تولید موسیقی هستید، داشتن یک یا دو میکروفون باکیفیت ضروری است. یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ، تقریباً هر نوع ضبطی را بهخوبی انجام میدهد. در کنار آن، یک میکروفون داینامیک نظیر Shure SM57 یا Blue en-CORE 100i برای ضبط صدای گیتار از آمپلیفایر و سایر کاربردها بسیار کارآمد خواهد بود.
میکروفونهای کاندنسر بهطور معمول به تمام جزئیات صوتی واکنش نشان میدهند، در حالی که میکروفونهای داینامیک در برابر سروصداهای محیطی، حساسیت کمتری دارند.
استفاده از یک میکروفون داینامیک در مقابل اسپیکر آمپلیفایر، کاملاً منطقی است. از سوی دیگر، خوانندهها ممکن است ترجیح دهند از میکروفونهای کاندنسر مانند Rode NT1 یا Blue Spark بهرهمند شوند.
۵- هدفون و اسپیکر مانیتور
اهمیت هدفونها گاهی نادیده گرفته میشود، اما برای بسیاری از ما، این ابزار تنها راه شنیدن و بررسی آثارمان است. در محیط ضبط خانگی، همیشه نمیتوان صدای اسپیکرهای مانیتور را بالا برد، بهویژه زمانی که نبوغ خلاقانه ما ناگهان ساعت ۳ صبح شکوفا میشود.
با این حال، وقتی نوبت به میکس میرسد، داشتن یک جفت اسپیکر مانیتور در فضایی که از نظر آکوستیکی بهینه شده باشد، بسیار مؤثرتر است. اگر فعلاً امکان خرید اسپیکرهای مانیتور برایتان وجود ندارد، بهتر است که در آینده به فکر تهیه آن باشید. با این وجود، استفاده از هدفون برای ضبط ترکها یک ضرورت بیچونوچرا است و در برخی موارد، میتوان از آن برای میکس نیز، با اندکی تسامح بهره برد.
۶- میدی کنترلر
اگر میخواهید از سازهای مجازی موجود در DAW مانند کیبوردها، سینتیسایزرها، سمپلرها و درامها استفاده کنید، داشتن یک MIDI کنترلر ضروری است. اضافه کردن نتها و دادههای MIDI با استفاده از ماوس در DAW میتواند کاری طاقتفرسا و ملالآور باشد؛ اما نواختن این سازها و صداها بهصورت دستی، تجربهای آشنا و دلپذیر است که خلاقیت شما را به بهترین شکل به جریان میاندازد.
۷- هارد درایو اکسترنال
ضبط ترکها، نصب نرمافزارها و پلاگینها، افزودن سازهای مجازی و سمپلها، بهسرعت فضای هارد درایو کامپیوترتان را پر میکنند. به همین دلیل، داشتن یک یا حتی چند هارد اکسترنال، از ضروریات است. همچنین، فراموش نکنید که برای جلوگیری از از دست رفتن همیشگی پروژههایتان، باید از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید؛ این فرآیند خود به فضای زیادی نیازمند است.
۸- آکوستیک کردن اتاق
اگر در زمینه تولید موسیقی بهطور جدی و حرفهای فعالیت میکنید، اهمیت آکوستیک اتاق کار خود را نباید نادیده بگیرید. اتاقهای معمولی برای ضبط صدا طراحی نشدهاند و بازتابهای صوتی از دیوارها و سقف میتواند باعث برخورد صداها و ایجاد اشتباهات شنیداری شود. نصب پنلهای آکوستیک مناسب در محیط، به شما کمک میکند تا کیفیت صدا را بهطور چشمگیری بهبود بخشید و تصمیمگیریهای دقیقتری داشته باشید.
نتیجه :
تجهیزات استودیو موسیقی در مراحل اینکه شما مشتری را راضی نگه دارید و بتوانید از امکانات خوبی بهره وری کنید ضروری است و اینکه بخواهید همه تجهیزات را یک جا تهیه کنید از نظر مالی فشار زیادی به شما می اورد بهتر است در طول سال برنامه ریزی کنید و کم کم تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.