انواع مترونوم و نحوه کارکردن با آن
یک سوالی که اغلب افراد میپرسند، مترونوم چیست و نحوه کار کردن مترونوم است. در این مقاله از آکادمی تب استودیو قصد داریم یک بخشی از آموزش آهنگسازی و همچنین آموزش تئوری موسیقی است ، را با مترونوم و انواع مترونوم (مترونوم های دیجیتال و مترونوم های مکانیکی) و نحوه کار کردن مترونوم آشنا کنیم.
مترونوم (metronome) چیست؟
مترونوم چیست : وسیلهای است که با کمک آن میتوان هنگام اجرای موسیقی سرعت (Tempo) یک قطعه را به صورت یکسانی نگه داشت.
انواع مترونوم
مترونومها به دو شکل مکانیکی و دیجیتال هستند. تفاوت در این است که برای مثال مترونوم های مکانیکی نیازی به باتری ندارند و مانند یک ماشین کوکی، کوک میشوند؛ اما مترونم های دیجیتال برای کار کردن نیاز به باتری دارند.
مترونومهای مکانیکی
در کنار این مترونوم ها یک پیچ وجود دارد که برای کار کردن باید آن را چند دور بچرخانید تا مانند یک ماشین کوکی، کوک شود.
تعیین سرعت
روی صفحه مترونوم های مکانیکی اعدادی وجود دارد که نشان دهنده سرعت هستند و باید از روی آن انتخاب کنید چه سرعتی مد نظرات هست تا بتوانید مترونوم را تنظیم کنید.
تغییر صدا
در کنار این مترونوم ها دکمهای وجود دارد که با بیرون کشیده یا فشار دادن آن میتوانید تعیین کنید برای مثال هر ۲ یا ۳ یا ۴ ضرب یکبار، روی ضرب اول صدایش تغییر کند تا شما متوجه ضرب اول بشوید.
مترونوم های دیجیتال
برا روشن کردن مترونوم های دیجیتال اغلب باید دکمه روشن آن را چند ثانیه نگه دارید تا روشن شود. روش خاموش کردن اغلب مترونومها هم به همین شکل است.
سفید، سیاه، چنگ و…
دکمهای به این شکل روی اغلب مترونوم های دیجیتال وجود دارد که با کمک آن میتوانید مشخص کنید به شکل چنگ ضرب بگیرد (یعنی در هر یک ضرب دوبار تیک تیک کند) یا به شکل سیاه، سفید یا غیره ضرب بگیرد.
لیست سرعت
روی صفحه این مترونومها لیستی وجود دارد که نوع سرعت (Largo, Allegro &…) و اندازه سرعت را نوشته است
مترونوم یا تیونر (tuner)
در مترونومهای دیجیتال یک امکانی وجود دارد که شما هم میتوانید به عنوان مترونوم (برای تمپو گرفتن) و هم میتوانید به عنوان تیونر (برای کوک کردن ساز) از آن استفاده کنید. دکمهای روی آنها قرار دارد که با نگه داشتن آن میتوانید به حالت مترونوم یا تیونر بروید.
دیدگاهتان را بنویسید